Miljøet – set med vores briller

Vi designer, producerer og sælger briller i plastik. Det gør vi med etisk ansvarlighed og med respekt for miljøet.

Have A Looks briller bliver designet i Danmark, og vi får dem produceret i Taiwan i tæt samarbejde med vores producent – en familieejet virksomhed gennem to generationer. Vi har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med dem i mange år, besøgt og mødt dem flere gange, og vi betragter dem mere som betroet partner end leverandør.

Med FDA, CE, REACH, ISO 9001 og EN ISO 12312-1 certificeringer lever vores producent op til internationale standarder, ligesom deres code of conduct lever op til Have A Looks værdier i forhold til menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljø og social ansvarlighed.

Alle vores brilleetuier er fremstillet af 100% rPET-filt (filt lavet af genbrugte plastikflasker).

Vores brillestel er fremstillet af polykarbonat og glassene er akryl – rene plasttyper med et højt indhold af olie og dermed også med en høj genanvendelsesværdi. De indeholder hverken flammehæmmende, blødgørende eller andre giftige stoffer. Med andre ord består briller og glas af almindelig forbrugsplast, som på ingen måde er sundhedsskadeligt og som ved normal håndtering af bortskaffelse (ved forbrænding eller genanvendelse) er uproblematisk i forhold til miljøet.

Både brillestel og glas bliver sprøjtestøbt. Der er normalt ingen spildplast ved en sprøjtestøbeproduktion. For at fjerne urene partikler køres ren plast igennem indløbssystemet ved produktionens opstart. Den spildplast der genereres i rensningsprocessen, sender vores leverandør til recycling, hvor det benyttes til produktion af nye plastvarer, som ikke kræver samme høje grad af farverenhed.

Både de færdige briller og etuier, du køber hos os, er altså fra fødslen fremstillet og håndteret med omtanke og respekt for miljøet og din sundhed! Når deres levetid er forbi, håber vi, at du vil gøre dit til, at de ikke havner i naturen eller i havet – men derimod i affaldscontaineren med plastik, så de bliver bortskaffet på forsvarlig vis i forhold til miljøet ved forbrænding og genanvendelse i form af energi til fx varme og elektricitet.

Er du i tvivl om, hvad du skal stille op med dine aflagte briller er du velkommen til at sende dem til os. Så sørger vi for, at brillerne bliver bortskaffet og genanvendt på forsvarlig vis med respekt for miljøet.

Miljømæssig forsvarlig håndtering, produktion, brug og bortskaffelse af plast til trods, sætter vi som virksomhed uvægerligt et CO2-aftryk – det er vi bevidste om, og vi gør vores bedste for at reducere vores andel af verdens CO2-udslip. Vi transporterer i videst muligt omfang vores briller fra Taiwan til Danmark med skib, vi sørger for ikke at overproducere samples og kataloger, genbruger emballage, når det er muligt og anvender miljørigtige løsninger, når ny emballage er nødvendigt. Vi bruger udelukkende FSC-mærket papir, sorterer affald og er generelt bevidste om at værne om miljøet i vores daglige virke.

#HAVEALOOKSHOP

Top